Aanvullende producten in je eigen Buurtmarkt – start cursus op dinsdag 8 november

Aanvullende producten in je eigen Buurtmarkt – start cursus op dinsdag 8 november

Overbrugging van de winterstop
De CSA tuinen lopen naar het einde van het seizoen. Als tuinder ben je daar ook vast aan toe. Maar voor je leden is het fijn als ze ook in het winterseizoen verse biologische groenten kunnen blijven kopen om jouw winterstop te overbruggen. Bovendien willen veel leden ook wel graag andere duurzame lokale producten kunnen kopen. Lokale eieren, lokaal brood, lokale kaas en zuivel, etc. Zo bouwen we bovendien aan een breder lokaal duurzaam voedselsysteem.

Cursus Buurtmarkt, voor een volwaardig alternatief voor de supermarkt
Het CSA Netwerk heeft samen met De Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen en het Belgische Voedselteams een coöperatief online platform ontwikkeld om de producten van lokale duurzame producenten gemakkelijk beschikbaar te maken. Bovendien kan je via het platform, Local Food Works genaamd, als je dat wil ook de producten van de biologische groothandel aanbieden waarmee je met het totale aanbod van de Buurtmarkt eigenlijk een complete vervanging van de supermarkt bent. De ervaring leert dat de gezamenlijke activiteiten in de Buurtmarkt, de leden helpen namelijk één keer in de zes weken bij het klaarzetten van de boodschappen, ook leidt tot meer interactie. Je bouwt zo echt aan een voedselgemeenschap.

Cursusinfo en aanmelding
Klinkt dit interessant als aanvulling op jouw CSA? Bekijk dan alvast het online webinar voor meer info. En doe mee met de cursus voor het opstarten van een Buurtmarkt.

De cursus bestaat uit drie online bijeenkomsten op dinsdag 8 november, 22 november en 6 december 20.00 – 21.30 uur. Je kan met twee deelnemers per initiatief meedoen (dat kunnen ook twee mensen van jouw leden zijn). Kijk voor meer informatie op de website en meldt je aan voor 4 november aan voor de cursus door een mailtje te sturen aan info@csanetwerk.nl.