Boerenlandbouw Conferentie in Dordrecht

Boerenlandbouw Conferentie in Dordrecht

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boerenlandbouw Conferentie in Dordrecht

woensdag 13 oktober, 2021 5:00 | 5:00 pm - vrijdag 15 oktober, 2021 5:00 | 5:00 pm

Het seizoen loopt op z’n einde. We willen elkaar weer zien! Daarom organiseert de Federatie van Agro-ecologische Boeren, bestaande uit het CSA-Netwerk, Vereniging Toekomstboeren, de BD-Vereniging, het Bio-Vegan Netwerk, de Bio-Tuinders en de Permacultuur boeren gezamenlijk een Boerenlandbouw conferentie van woensdagavond 13 tot met vrijdagavond 15 oktober in Dordrecht.

De conferentie start op woensdag 13 oktober om 17.00 uur met een borrel, een lekkere maaltijd en gezellig bijpraten in het NIVON-huis De Kleine Rug. Je kan er al vanaf 14.00 uur terecht om een kanotocht te maken, een rondje te maken door de tuinen van Villa Augustus of gewoon lekker te chillen.

Op donderdag en vrijdag zijn de conferentiedagen met allerlei workshops vol praktische zaken voor agro-ecologische boeren. Dit is in het Wantijpaviljoen op loopafstand van De Kleine Rug. Onderwerpen zijn onder andere: kleinschalige landbouwwerktuigen, zelf opkweken van plantgoed, (voedselbos)producten conserveren, niet-kerende landbouw, composteren, tools voor voedselcoöperaties en CSA’s, nieuwe vormen voor een boer-burgerdialoog, en veel meer! Zie hier het programma en hier het meest actuele overzicht van de workshops. We bespreken ook onze rol als agro-ecologische boeren in de landbouwtransitie met inspirerende bijdragen van Meino Smit, biologisch akkerbouwer en wetenschapper en Ronald van Marle, klimaatactivist en voorvechter van de biologische landbouw.

Onze Boerenlandbouwconferentie maakt deel uit van een breder programma ‘De Voedsel Vierdaagse’ dat wordt georganiseerd door Drechtstadboer in Dordrecht om meer bewustzijn te creëren rondom gezond lokaal voedsel. Op vrijdagavond zijn er daarom nog verschillende mogelijkheden om aan te haken aan een leuk avondprogramma in met foodfilms, discosoep en meer gezelligheid. Kijk hier voor de details. Je kan zelf ook nog een paar dagen bijboeken in De Kleine Rug en er een vakantie aan vastplakken.

Praktische informatie
De conferentie is van woensdag 13 oktober 17.00 uur tot vrijdag 15 oktober 17.00 uur.
De twee overnachtingen, ontbijt en het diner op woensdagavond zijn in het Nivonhuis De Kleine Rug op een schiereilandje aan de rand van de Biesbosch. Je wordt vanaf de loswalweg overgevaren met een bootje. De conferentie zelf is in het Wantijpaviljoen, op loopafstand van de Kleine Rug. Donderdagavond is er een ontmoeting met lokale initiatiefnemers en beleidsmakers in een world café setting in werkplaats en expositiecentrum DordYart. Na het avondprogramma op donderdag varen we terug naar De Kleine Rug.

Deelnemen aan de conferentie kost 100, 120, of 140 euro, afhankelijk van jouw draagkracht. De prijs is inclusief conferentie, koffie, thee, maaltijden, boottocht en overnachting. Je kan ook je eigen tent meenemen, dan is het bedrag 20 euro lager. Deelnemers krijgen een factuur zodat de kosten als bedrijfskosten opgegeven kunnen worden.

We hopen jullie weer te zien! Geef je snel op want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Gegevens

Begin:
woensdag 13 oktober, 2021 5:00 | 5:00 pm
Einde:
vrijdag 15 oktober, 2021 5:00 | 5:00 pm