Boerenlandbouwconferentie

Boerenlandbouwconferentie

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boerenlandbouwconferentie

vrijdag 17 februari 2023 | 10:30 - 18:00

Solidaire betaling
Boerenlandbouwconferentie 2023

LET OP! Er is alleen nog ruimte voor een paar spontane aanwaaiers voor het dagprogramma op vrijdag 17 februari. Het avondprogramma en zaterdag 18 februari zijn vol. Spontane aanwaaiers morgen kunnen zich melden bij de inschrijfbalie.

Ben jij boer of aspirant-boer en wil je je agroecologische collega-boeren ontmoeten? Ben je op een andere manier met voedselproductie actief en wil je je verdiepen in de perspectieven van agroecologische boeren? Kom naar de boerenlandbouwconferentie!

Vrijdag 17 februari overdag staat in het teken van uitwisselen en leren. Met workshops over het solidaire betaling systeem, activisme, bodembiologie, stikstof in de BD, het participatief garantiesysteem, dierenwelzijn, agroecologische tuinbouw en nog veel meer.

Programma

9:30 inloop
10:00 welkom en start plenair programma
Met:
Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, singer-songwriter en postdoctoraal onderzoeker. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Ze schrijft columns voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief. Dido van Oosten is mede-oprichter van stichting Kapitaloceen dat land vrijkoopt voor zeer extensieve landbouw, van deze grond leven namelijk vanaf het moment dat het gekocht is een kleine groep mensen en een grote groep niet-mensen samen. Eva en Dido gaan in dialoog over wat het betekent om een integere relatie op te bouwen tussen mens, natuur en dier.

11:00 workshop ronde 1
Klik hier voor een overzicht van de workshops
12:30 lunch
14:00 vervolg plenair programma
Met:
Marrit Schakel is boer, kaasmaker, antropoloog, voorzitter van stichting Stadslandbouw Amsterdam en (bio)diversiteit activist. Aan de hand van het verhaal van haar kazen verteld Marrit over de rol en het belang van diversiteit in de landbouw.

14:30 workshopronde 2
16:00 vervolg plenair programma
16:30 borrel

Gegevens

Datum:
vrijdag 17 februari 2023
Tijd:
10:30 - 18:00
Kosten:
Solidaire betaling
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://toekomstboeren.nl/boerenlandbouwconferentie-2023/

Organisator

Federatie van Agro-ecologische Boeren
E-mail
info@federatieagroecologischeboeren.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ru Paré
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord-Holland 1062DC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie