Cursus kleinschalig kippen houden (1e dag)

Cursus kleinschalig kippen houden (1e dag)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus kleinschalig kippen houden (1e dag)

zaterdag 10 september 2022 | 12:00 - 18:00

€500
Logo KipEigen

Ben jij tuinder of boer en vind je het belangrijk om de kringloop op je bedrijf meer te sluiten? Wil je hier op een lokale en ecologische manier invulling aan geven? Of zoek je naar een meer divers productaanbod voor jouw klanten en een sterker verdienmodel voor je bedrijf? Verdiep je dan in het houden van kippen als neventak. In deze vijfdelige cursus leer je alles wat je nodig hebt om op een kleinschalige, professionele manier kippen te houden.

Deze cursus is bedoeld voor jou als tuinder/boer die wil verkennen of kleinschalig kippenhouden iets is voor op jouw bedrijf. Ook als je al weet dat kippen houden iets voor jou is, is deze cursus geschikt: je krijgt naast een schat aan informatie ook handvatten aangeboden om zelf aan de slag te gaan met een bedrijfsplan en ontwerp voor deze neventak, passend binnen jouw bedrijfsvoering. Tenslotte is deze complete cursus ook waardevol als je momenteel al kippen hebt, of hebt gehad: met deze nieuwe informatie kan je je bedrijfsplan herzien, verbeteren en/of kippen een nieuwe kans geven op de tuinderij/boerderij. Wanneer het goed staat, kan het namelijk een mooie manier zijn om op agro-ecologische wijze de lokale kringloop verder te sluiten en meer diversiteit te creëren op je bedrijf!

Doe alle kennis op die je nodig hebt, zodat je de fouten die vele anderen maken vóór bent. Op die manier zijn de kippen bij jou verzekerd van een goed leven en houd jij tijd, geld en energie over voor andere dingen!

Ik ben Eva Vos en ben voor mijn advieswerk al op menig tuinderij / erf geweest. Regelmatig zie ik dat tuinders/boeren met alle goede bedoelingen aan kippen beginnen (kleinschalig), maar door gebrek aan kennis en/of goede opzet laat het vaak te wensen over. Vanaf het begin van KipEigen ben ik betrokken bij CSA-LandinZicht, en experimenteren we met het houden van kippen naast en op de tuinderij en fruitboomgaard. In de vijfdaagse cursus help ik, vanuit mijn wetenschappelijke kennis en praktische ervaring, tuinders en boeren op weg om een succesvolle neventak kippenhouderij op te zetten.

CURSUSDATA
zaterdagen 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober en 5 november 2022.

TIJDEN: 10:00-16:00uur.

PRIJS: 500 euro exclusief BTW, inclusief koffie/thee en biologische lunch.

LOCATIE: Hilversum (Landgoed de Rading) en Loosdrecht (De boomgaard van KipEigen op de Buitenhof)

Interesse? Stuur een mailtje naar info@kipeigen.nl om je aan te melden.

Programma cursusdag 1, zaterdag 10 september
Waarom kippen houden op de tuinderij/boerderij een goed idee kan zijn. Een realistische kijk op de voors en tegens en het verkennen van de toepasbaarheid op het eigen bedrijf.

BONUS voor leden van het CSA-netwerk Nederland:
10% korting op de bouwtekeningen van de KipEigen kipmobielen, hanenmobiel en/of chicken tractor; en gratis persoonlijk advies bij aanschaf dubbeldoelkippen via KipEigen.

Gegevens

Datum:
zaterdag 10 september 2022
Tijd:
12:00 - 18:00
Kosten:
€500
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Site:
https://www.kipeigen.nl/producten/cursussen-kippen/

Organisator

Eva Vos, KipEigen
Telefoon
0627993784
E-mail
info@kipeigen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Landgoed de Rading, Hilversum
Rading 1B
Hilversum, Noord-Holland 1213RK Nederland
+ Google Maps