Het nieuwe normaal: wij eten lokaal!

Het nieuwe normaal: wij eten lokaal!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het nieuwe normaal: wij eten lokaal!

zaterdag 19 maart - zondag 20 maart

De lente komt eraan. Een mooi moment om kennis te maken met je lokale CSA Tuinderij. Op zaterdag 19 /zondag 20 maart organiseren diverse CSA tuinders een (online) kennismaking over hun initiatief.

Landelijk is goed te merken dat veel mensen zich door corona meer bewust zijn geworden van de herkomst van hun voedsel. De lange afstand maakt de toelevering kwetsbaar en al die vervoerskilometers zijn niet goed voor het klimaat. Via de keuze voor ons voedsel hebben we ook invloed op hoe onze omgeving eruit ziet. Een CSA tuinder werkt samen met de natuur. Er is aandacht voor de biodiversiteit, zowel op de tuinderij als in de omgeving. Veel belang wordt gehecht aan bloemen, bosjes, hagen en andere natuurlijke landschapselementen.

Het nieuwe normaal: wij eten lokaal
De afgelopen jaren zijn steeds meer boeren en burgers gaan samenwerken aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen en verkopen. Zo zijn door het hele land CSA’s gestart. CSA staat voor Community Supported Agriculture, een vorm van landbouw die door de gemeenschap wordt ondersteund. Boeren zijn verzekerd van afzet doordat ze met burgers afspraken hebben gemaakt over de afname van hun producten. Burgers zijn op deze manier verzekerd van verse en lokale groente, en in het geval van een CSA boerderij of voedselcoöperatie ook van lokaal fruit, vlees, brood, kaas, eieren en zuivel, vaak aangevuld met producten van de Bio-groothandel.

Kennismakingsweekend 19 en 20 maart
In Nederland zijn er nu in totaal meer dan 100 CSA tuinderijen, 14 Herenboerderijen, en zo’n 25 Voedselcoöperaties of buurtmarkten. En dat aantal blijft almaar maar toenemen. In het weekend van 19/20 maart zullen door het hele land (online) kennismakingsbijeenkomsten plaatsvinden. Deze locaties zijn te vinden via de website www.wijetenlokaal.nl

Ben je boer en wil je ook mee doen? Meldt je dan hier aan.

Gegevens

Begin:
zaterdag 19 maart
Einde:
zondag 20 maart
Evenement Categorie:
Site:
www.wijetenlokaal.nl

Organisator

CSA Netwerk