Permacultuur in je moestuin

Permacultuur in je moestuin

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Permacultuur in je moestuin

zaterdag 3 september 2022 - zondag 4 september 2022

€95

In De LevensTuin staan leven en voeding vanuit de natuur en de verbinding met de natuur centraal. Wat is een gezonde en duurzame relatie tussen mens en natuur? Welke energie geven planten en hoe kun je je gevoel van verbinding met de Aarde versterken? In deze periode van transitie voelen we de oneindige mogelijkheden voor onze ‘nieuwe Aarde’. Elk wonder draagt bij aan het vormgeven van onze nieuwe Aarde. 

Verken de natuurlijke (Permacultuur) processen en leer hoe jij kunt bijdragen aan het gezond maken van onze Aarde. Een Aarde met veerkracht, diversiteit en evenwicht. Een Aarde waar ruimte is voor alle organismen. Een oase van overvloed. Geniet en oogst van alle overvloed, mede mogelijk gemaakt door alle insecten en vlinders die wij een fijne habitat kunnen bieden door bijvoorbeeld houtwallen aan te leggen en pioniersplanten zoals brandnetels de ruimte te geven.

Speciaal voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen. Tijdens deze eendaagse cursus leer je hoe je de permacultuurprincipes in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodemleven? Welke gewassen passen in de moestuin (eenjarig en meerjarig)?

De training is in principe een eendaagse training maar je kunt ook meerdere losse dagen volgen. Door de seizoenen heen worden diverse thema’s behandeld.

Bij inschrijving gaarne vermelden welke workshop je wilt volgen.

Deze eendaagse training is een vervolg op het online programma ‘ZAAI! OVERVLOED’. Je kunt de training ook als losse training volgen of combineren met de driedaagse training ‘Ontwerp je eetbare tuin’.

Alle info: hetlevenscollege.com/product/de-levenstuin/

Gegevens

Begin:
zaterdag 3 september 2022
Einde:
zondag 4 september 2022
Kosten:
€95
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,
Site:
https://hetlevenscollege.com/product/de-levenstuin/

Organisator

De Levenstuin
E-mail
valerie@hetlevenscollege.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tuinderij de Veldhof, Joppe (Gelderland)
Veldhofstraat 54 (+100 m bos in)
Joppe, Gelderland 7215 SE Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06 4938 6227
Bekijk de site van Locatie