Solidaire betaling – 2

Solidaire betaling – 2

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Solidaire betaling – 2

dinsdag 30 maart, 2021 8:00 | 8:00 pm - 9:30 pm

In november organiseerden we een workshop over Solidaire betaling met Elske Hageraats van CSA De Ommuurde Tuin. Esther deed onderzoek naar verschillende vormen het bepalen van de CSA vergoeding. Meer informatie daarover op onze themapagina Solidaire betaling.

Op dinsdag 30 maart organiseren we een tweede bijeenkomst over dit onderwerp. In de vorige workshop bleek namelijk dat om een solidaire betaling met elkaar te kunnen bespreken, het nodig is om een meer inzicht te hebben in de kosten en baten van een CSA. Onze zuster-organisatie CSA Netwerk Vlaanderen heeft daartoe een Excel-document gemaakt waar je de gegevens van investeringen, kosten en baten goed in kan weergeven. Als je jouw gegevens goed bijhoudt in dit overzicht kan je aan het einde van het seizoen samen de balans opmaken. Ook geeft het meer inzicht in de verschillen in  bedrijfsvoering tussen de verschillende CSA’s. Zo kunnen we ook van elkaar leren.

Wil je ook meer weten over dit Excel-document en hoe je het kunt gebruiken voor het overzicht over jouw CSA? Doe dan mee met de workshop op 30 maart van 20.00 – 21.30 uur. Michel Pauluis van CSA Permacultuur-tuinderij Ús Hôf zal toelichten hoe hij het document al een aantal jaren gebruikt. Birgit Haepers van CSA Netwerk Vlaanderen vertelt wat over het gebruik van het document in Vlaanderen om de CSA’s onderling te kunnen vergelijken. Je kan direct meedoen via deze link. 

Gegevens

Datum:
dinsdag 30 maart, 2021 8:00
Tijd:
8:00 pm - 9:30 pm

Organisator

CSA Netwerk

Locatie

online