Start je eigen Buurtmarkt!

Start je eigen Buurtmarkt!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start je eigen Buurtmarkt!

donderdag 1 april | 8:00 pm - 9:30 pm

Start je eigen Buurtmarkt!

Bouw mee aan een eigen duurzame voedselgemeenschap en start je eigen Buurtmarkt (ook wel voedselcoöperatie genoemd). Zo organiseren burgers zich die duurzaam geproduceerde producten willen uit hun eigen regio, aangevuld met Bio-producten van de groothandel. Een mooie aanvulling bij een CSA tuinderij zodat je naast de groenten ook steeds meer andere lokale producten kan kopen.

Hoe meer lokale leveranciers jullie gemeenschap kan vinden hoe minder producten je van de groothandel nodig hebt, maar je bent op deze manier wel al vanaf dag één een compleet alternatief voor de supermarkt.  Het non-profit Local Food Works platform is gebouwd om Buurtmarkten hierbij te ondersteunen.

De workshop van donderdag 1 april 20.00 uur wordt georganiseerd door het CSA Netwerk in samenwerking met De Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen. Je krijgt tips over de vereisten voor een locatie, de organisatievorm, een startfinanciering en het vinden lokale leveranciers. Klik hier voor de toegang tot de bijeenkomst. Graag om 19.50 uur inloggen. Van harte welkom!

Wil je starten met je Buurtmarkt? Vraag dan een starterspakket aan bij De Voedselwerkplaats! 

Samen bouwen we aan het nieuwe normaal: lekker lokaal!

Gegevens

Datum:
donderdag 1 april
Tijd:
8:00 pm - 9:30 pm

Locatie

online

Organisator

CSA Netwerk