Doe mee aan het internationale CSA onderzoek!

Doe mee aan het internationale CSA onderzoek!

Doe mee aan het internationale CSA onderzoek!

Urgenci, het internationale netwerk van CSA-tuinders en voedselcoöperaties, is bezig met een wereldwijd CSA-onderzoek (de survey) om beter zicht te krijgen op de snel-groeiende CSA-beweging wereldwijd, om de beweging beter te kunnen ondersteunen. Ook voor het CSA netwerk in Nederland is deze survey een belangrijk instrument, ook om een beter beeld te krijgen van de groei van de CSA-beweging in Nederland en de Nederlandse beweging beter te kunnen ondersteunen.

De survey bestaat uit twee delen:

  1. Een survey voor CSA-tuinders, -boeren, buurtmarkten en andere voedselcollectieven
    (survey van 15 minuten) en
  2. Een survey voor de leden van de CSA-tuinders, -boeren, buurtmarkten en andere voedselcollectieven
    (survey van 12 minuten).

We vragen je nu alleen of je de eerste survey wil invullen (voor CSA-tuinders, -boeren, buurtmarkten en voedselcollectieven zelf).
De link naar de survey is: questionnaires.urgenci.net/index.php/324112?lang=nl

De uiterste invuldatum is 1 april! Tip: doe het meteen, dan vergeet je het niet  😉

Opmerkingen of vragen? Neem contact op met de Nederlandse coördinator, Marlen Arkesteijn, stadsboerinrotterdam@xs4all.nl

Aanvullend onderzoek

Studenten van de agrarische hogeschool (HAS) in Den Bosch, doen in opdracht van het CSA Netwerk een kwalitatief onderzoek naar de systemische obstakels, die het ons lastig maken om te boeren. Denk aan knellende wet en regelgeving rond directe verkoop, de gecombineerde opgave of bestemmingsplannen. De studenten zijn op zoek naar CSA-tuinders, -boeren, buurtmarkten en voedselcollectieven die aan dit onderzoek mee willen werken.

Mogen ze jou benaderen? Mail dan naar naar Ayoub Kharkhach: a.kharkhach@student.has.nl

Alvast bedankt voor het meedoen!

Wij hopen dat jullie in grote getalen meedoen aan dit onderzoek!
In de zomer verschijnt het nationale CSA-overzicht/rapport en in de herfst het wereldwijde CSA-rapport. Als je meedoet krijg je de rapporten toegestuurd.