Eerste ALV vergadering CSA Netwerk Nederland

Eerste ALV vergadering CSA Netwerk Nederland

De eerste ALV van het CSA Netwerk

Zondag 4 oktober 2020 kwam er een mooie diversiteit van tuinders, CSA leden, wetenschappers en andere geïnteresseerde samen tijdens de eerste online ALV vergadering van het kersverse CSA Netwerk Nederland. Nadat iedereen ingelogd was in de online zoom omgeving, kon de vergadering van start. We blikten als eerste terug op het moment zo’n 2 jaar geleden dat Bregje, Wietse en Robert tijdens een van de jaarlijkse CSA conferenties, opstonden om zich samen hard te gaan maken voor een CSA Netwerk van Nederland. Met een fantastische drijfkracht werd afgelopen december het CSA Netwerk officieel tot leven geroepen! Bravo! En mogen we na hard werken van het bestuur ook een prachtige website en logo bewonderen.
Het bestuur is in de loop van de tijd aangesterkt met nog 4 krachten, waardoor nu de taken mooi verdeeld kunnen worden en kwaliteiten kunnen worden ingezet.

Programma
Het bestuur leidde ons langs een aantal algemene zaken. De contributie voor het CSA Netwerk werd uitgelegd en nader toegelicht. Dit jaar is het voor CSA-leden 20€ en vanaf het volgend seizoen dat start in mei is het 2€ per huishouden. Dan kan je de leden van je CSA vragen om bovenop hun CSA aandeel 2€ bij te dragen aan het CSA Netwerk. Van deze 2€ gaat 1€ naar het internationale CSA orgaan, genaamd Urgenci. Tijdens de vergadering werd toegelicht dat het zo belangrijk is dat we Urgenci steunen om zo samen te ijveren voor agro-ecologische landbouw en ondersteuning voor onze vorm van een boer-burger beweging. We bespraken ook hoe we meer als een geheel het CSA gedachtegoed naar buiten kunnen brengen en zo elkaar en het netwerk kunnen versterken in onze communicatie naar buiten toe.

Werkgroepen
Alle aanwezige konden kiezen tussen de volgende zeven werkgroepen: opzetten regionale kenniskring, toegang tot grond, onderzoek, fondsenwerving, recepten database, oogst filmpjes. We hadden in de kleinere werkgroepen de tijd om even goed in het onderwerp te zakken. Daarbij kwamen soms al mooie vondsten boven en werden er al plannen voor de toekomst gesmeed. Bij andere onderwerpen was er een vuurtje aangewakkerd om later nog op verder te praten.

Al met al een vruchtbare goed georganiseerde eerste vergadering! Ben je benieuwd naar meer details – lees dan hier het volledige verslag van de vergadering gemaakt door Klarien Klingen. En kijk in bij nieuws naar de komende bijeenkomsten.
Groetjes,

Myrthe Warnaar-Coppes (nieuw bestuurslid)