CSA Netwerk

Lid worden van CSA Netwerk Nederland

Lid worden van CSA Netwerk Nederland

We hopen van harte dat jullie lid willen worden van het CSA Netwerk!

Wij willen met het CSA Netwerk:

  • onze krachten bundelen om een gezamenlijk visie op duurzame gemeenschapslandbouw uit te dragen richting politiek en beleidsmakers
  • CSA’s promoten door de vermelding van CSA’s op de website, de organisatie van gezamenlijke campagnes en de samenwerking met relevante partners zoals de (leden van de) Federatie van Agro-ecologische Boeren, de Boerenraad en de Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen.
  • onze leden ondersteunen door kenniskringen, (online) trainingen en themabijeenkomsten te organiseren en CSA’s als buddy’s met elkaar te laten samenwerken
  • materialen en hulpmiddelen voor CSA’s vertalen, ontwikkelen en verspreiden, waaronder het platform Local Food Works voor het opzetten van Buurtmarkten (voedselcoöperaties)
  • de gezamenlijke inkoop van plantgoed, zaad, gereedschap en ander materiaal faciliteren
  • vragen van CSA’s bundelen voor onderzoek, ze uitdragen bij onderzoekers en de resultaten terugvertalen naar onze praktijk

We staan nog aan het begin. Samen willen we deze plannen verder ontwikkelen en realiseren. Ook jouw ideeën zijn welkom. Een eerste stap is om lid te worden. Dan kunnen we samen aan de slag!

Je kan lid worden als CSA, maar je kan ook ondersteunend lid worden als individu of als bedrijf of organisatie een samenwerking met ons aangaan. Hieronder lees je daar meer over. Doen!

Lid worden

CSA Netwerk Nederland bundelt de krachten van Nederlandse CSA’s. We zullen bij de aanmelding toetsen of jouw CSA een lange termijn relatie tussen boer/producent en burger kent (minimaal een seizoen), op een duurzame wijze produceert en of jullie transparant zijn naar de CSA leden over jullie resultaten.

Ben jij lid van een CSA die hieraan voldoet? Meld jouw CSA dan aan als lid van het CSA Netwerk zodat we met een gezamenlijke kracht deze beweging verder kunnen versterken. De contributie wordt bepaald op basis van het aantal huishoudens dat lid is van jouw CSA. Op dit moment is de jaarbijdrage 2€ per huishouden. Mocht je na 1 mei lid worden dan is de bijdrage van jouw CSA vrijwillig, maar minimaal 20€ voor dat jaar. Na aanmelding ontvang je een factuur.

Ondersteunend lid worden

Ben jij burger, onderzoeker, ambtenaar, politicus of anderszins geïnteresseerde en wil je bijdragen aan de CSA beweging? Word dan ondersteunend lid en draag bij aan onze bijeenkomsten, gedachtevorming en promotie. Je kan als ondersteunend lid alleen niet stemmen tijdens onze besluitvorming. De financiële bijdrage bepaal je zelf met een minimum van 10€. Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek.

Sponsoren CSA Netwerk Nederland

Organisaties of bedrijven die het CSA Netwerk willen sponsoren of anderszins ondersteunen zijn van harte welkom contact met ons op te nemen. Ondersteuning en leuke partnerschappen zijn welkom! Vul het aanmeldformulier in, dan nemen we contact op voor een verdere uitwerking van onze mogelijke samenwerking.

Mocht je als boer of producent een eigen CSA willen starten of producten willen leveren aan een Buurtmarkt dan kan je jouw bedrijf of organisatie hier aanmelden. We kijken dan hoe we jou kunnen ondersteunen.