CSA Netwerk

Start je eigen CSA

Start je eigen CSA

Zit er geen CSA tuinderij, boerderij of buurtmarkt bij jou in de buurt? Begin er dan zelf één!

Ben je met een groepje bewuste burgers? Wil je initiatief nemen om jullie voedselsysteem te verduurzamen? Wij zeggen: DOEN! Het is zinvol, maar ook leuk. Je krijgt contact met lokale boeren en producenten, maar ook met elkaar. We moeten allemaal eten, dus via voedsel komen mensen van allerlei achtergronden weer met elkaar in contact in hun eigen lokale gemeenschap. Meewerken bij de jaarlijkse pompoenoogst of appels afwegen voor de buurtmarkt, het zijn leuke klusjes waarbij je je buurtgenoten ook beter leert kennen. Meld je alvast aan bij het CSA Netwerk als ondersteunend lid, dan wordt je alvast uitgenodigd voor onze bijeenkomsten, kan je een CSA-buddy aanvragen, ontvang je onze nieuwsbrief en krijg je ook een lampje op de kaart zodat anderen uit jouw omgeving je kunnen vinden.

Heb je meer hulp nodig? Neem dan contact op met De Voedselwerkplaats. Het CSA Netwerk werkt samen met De Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen voor de ondersteuning van burgerinitiatieven die werk willen maken van de voedseltransitie. De Voedselwerkplaats kan je helpen om met mensen uit jouw eigen buurt een CSA tuinderij of een buurtmarkt te starten. Bij Herenboeren kan je een ook eigen CSA boerderij met meerdere producten starten.

Ben je tuinder, boer of producent? Kijk dan hier hoe je met een CSA tuinderij of een Buurtmarkt aan de slag kan.

En als je dan een CSA bent gestart dan hopen we natuurlijk dat jullie je willen aansluiten bij het CSA Netwerk. Het CSA Netwerk biedt allerlei praktische vormen van ondersteuning voor CSA’s. Samen vormen we zo een groeiende groep boeren en burgers die het voedselsysteem van onderop verduurzamen.

Wordt lid van het CSA Netwerk